סרבל צהוב-גבעה – זבל החורף

BirdNote®

סרבל צהוב-רומי – וורבל החורף

עיבוד מתוך בלוג צפרות ורמונט מאת בריאן פייפר

זה BirdNote!

[Call of Yellow-rumped Warbler against the winter cold]

חוקר הטבע והסופר בשדה ורמונט, בריאן פייפר, כותב את הסיפור של היום:

זה אסטר בחורף, שמש מבעד לעננים – כוח טבע שנקרא צהוב-גבעול. גלה את החום החמאתי של ציפור השיר הזה, גם כשהחיים בחוץ כאילו נאנחים או מתכווצים או מתפצחים בקור. [Winter wind]

עד עתה נדדו רוב הסוהרים דרומה. אבל הצריף הצהוב, שצפרים מכנים אותו בחיבה “באט חמאה” הוא שיעור בהסתגלות.

[Call of Yellow-rumped Warbler]

בחורף, כשרוב בני משפחתם נהנים מחרקים באזורים הטרופיים, צהובים מוצאים מזון בחלקים של המערב, דרום ארה”ב וצפונה לתוך ניו אינגלנד. עם מחסור של חרקים, הצהוב-גבעה הופך לפרי: ערער, ​​ויבורנום ואפר הרים.

אבל ההישג התזונתי הגדול ביותר של הוורפר הזה הוא שהוא אוכל גם את הפירות של bayberry והדס שעווה – חומרי הגלם של נרות עממיים. עיכול שעווה דורש מעיים – תרתי משמע. לשם כך, נראה שלגבעות צהובות יש רמות גבוהות של מלחי מרה, המסייעים לעיכול שומנים רוויים. [Continue calls of Yellow-rumped Warbler]

כישרונות מערכת העיכול של הצהוב כנראה מסבירים את יכולתו לאכלס טווח חורף צפונה יותר מקרוביו. במיוחד לאורך החוף האטלנטי, [where wax myrtle and bayberry can be abundant] צפרים, ביום אחד, עשויים למצוא בדלי חמאה במאות – שפע שלא דומה לכל צמר חורף בצפון אמריקה.

[Calls of Yellow-rumped Warbler and return of the wind]

אתה יכול לשתף את התוכנית הזו עם חבר כשאתה מגיע ל-birdnote.org.

###

צלילי ציפורים מסופקים על ידי ספריית מקאוליי לצלילים טבעיים במעבדת קורנל לצפרות, איתקה, ניו יורק. קריאות של זבל צהוב [135402] הוקלט על ידי מ’ אנדרסן; קריאות של זבל צהוב-גבעול [ 107591] הוקלט על ידי DS Herr.

Wind Nature Essentials #02 הוקלט על ידי גורדון המפטון, מ-QuietPlanet.com

מוזיקת ​​הנושא של BirdNote הולחנה ונוגנה על ידי ננסי רומבל וג’ון קסלר.

מפיק: ג’ון קסלר

מפיק בפועל: כריס פיטרסון

© 2016 Tune In to Nature.org ינואר 2014/2018/2019/2023 קריין: מייקל שטיין

ID# YRWA-03-2014-01-06YRWA-03

עיבוד באישור מסרטו של בריאן פייפר “The Winter Warbler”. בקר בבלוג של בריאן בכתובת http://bryanpfeiffer.com/blog/.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *