שיכור על פירות מותססים | מחוץ לחלון שלי

כנף שעוות ארז באוהיו (תמונה מ-Wikimedia Commons)

28 בדצמבר 2022

לאחר חמישה ימים של מזג אוויר קר במיוחד, הטמפרטורה עולה היום לשנות ה-40 והיא תישאר מעל הקפיא בשבוע הקרוב. פירות קשים שהתרככו בהקפאה מוכנים כעת לתסוס במזג אוויר חם יותר. בקרוב אולי נראה ציפורים שיכורות.

ציפורים משאירות סרטנים ואגסים של Callery על העצים בנובמבר כי קשה מדי לאכול אותם. הקפאה מפרקת את העמילנים לסוכרים וכשהפירות מפשירים הוא רך וטעים. אולם שמרים נכנסים לפרי ומתסיסים אותו. ציפורים זוללות את הפרי הרך והטעים. אם הם אוכלים יותר מדי הם משתכרים.

פרי אגס קורא, לפני ואחרי הקפאה (תמונות מאת קייט סנט ג’ון)

כאשר גרגרי רוואן בשפע תססו בג’ילברט, מינסוטה באוקטובר 2018, כנפי השעווה זלגו בהם והפכו שיכורים למדי.

מגפן שחור-המקור הזה לא היה אכפת שהוא אוכל תפוחים מותססים עד שבקושי הצליח ללכת. הוא מתנודד בין התפוחים ורק קצת יותר זריז עד סוף הסרטון.

דלעות הן פרי, וכן, הן יכולות לתסוס. כשהם עושים זאת, סנאים משתכרים.

דלעות שנזרקו בבלומפילד, דצמבר 2020 (צילום: קייט סנט ג’ון)

בשנת 2015 מחקר דיווח שפירות מותססים הופכים נפוצים יותר בגלל שינויי אקלים. יש עוד חדשות במאמר וינטג’ זה.

(תמונות מאת קייט סנט ג’ון ומ-Wikimedia Commons; לחץ על הכיתובים כדי לראות את המקור)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *